NA MOKOTOWIE Siekierki Sprawy bieżące - Siekierki

Ul. Bluszczańska - gdzie najbliższy sklep, apteka

Zobacz co ciekawego dzieje się w okolicy.

Postprzez drem 02/09/08 6:58

Rozważam zamieszkanie w okolicach ul. Bluszczańska.
Jak wygląda tutaj sprawa sklepu gdzie można się udać po świeże bułki rano.
Czy jest gdzieś w pobliżu apteka, poczta? Generalnie jak tu się mieszka.
Czy te okolice to nie jest to jeszcze pustynia jeśli chodzi o infrastrukturę?

Postprzez jurzil 29/10/08 9:41

Apteka jest w nowym budynku (tym gdzie rejonowa poczta) adres ul Melomanów vis a vis "skrętu"w Bluszczańską, a druga apteka jest mniej więcej na wysokości budynków osiedla ale na Bartyckiej. Z bułkami jeszcze lepiej, ponieważ na Bluszczańskiej 76 są dobrze zaopatrzone delikatesy :D

Postprzez drem 29/10/08 17:44

Dzięki. Bałem się, że nikt mi nie podpowie :)

Czy jeszcze jakieś plusy/minusy tej lokalizacji.
Pozytywne jest to, że jest stąd blisko do Centrum. Najbliższy przystanek do pewnie Czerniakowska.
Czy brak samochodu może być dla mnie uciążliwy?

Postprzez jurzil 01/11/08 7:34

Od Czerniakowskiej trzeba dojść i to może stanowić uciążliwość, choć akurat mi to nie przeszkadza, a zawsze to trochę ruchu. Za to łatwo można dostać sie do centrum - z Gagarina autobusem ok. 10 min i nie jest to ulica korkująca się. Z minusów: z powodu działek i specyficznych zamieszkujacych je lokatorów - poza sezonami kiedy zielono są widoczne śmieci i po wietrznych dniach po prostu się one walają, a nie ich komu posprzątać... :|

Postprzez Kwark 19/11/08 13:38

Ul. Bluszczańska to zagłębie złomiarzy. Poniżej "Nowy" skup złomu. ;)
Złom.JPG
Złom.JPG (28.58 KB) Przeglądane 1888 razy

Postprzez Don Corleone 23/11/08 12:17

Witam,

ulica Bluszczańska to nie tylko zagłębie złomiarzy, czy niezadbane ogródki działkowe, które bardziej przypominają slamsy afrykańskie, ale to przede wszystkim, i tu dziwie się, żw nickt o tym nie wspominia, tragiczna droga dojazdowa, która jest wyłożona płytami betonowymi! Nie wiem dlaczego nickt tej drogi nie buduje. Poza tym bez samochodu, lokalizacja jest mało atrakcyjna, jako że do Czerniakowskiej i głównego przystanku autobusowego jest dobre 15 minut na piechote.

Pozdrawiam

Postprzez jurzil 12/02/09 12:17

Ogródki działakowe wyglądają faktycznie fatalnie, ale nie są zaniedbane, tylko wysiedlone w związku z planami budowy na ich terenie przedłużenia ul. Nehru i odjazdów z trasy Siekierkowskiej, dlatego zrobiła sie to ziemia niczyja :(
A co do drogi czyli ulicy Bluszczańskiej jej stan zawdzięczamy budowom i ciężkiemu sprzętowi, który w związku z tym kursuje. Podobno docelowo ta ulica ma być w ogóle zamknięta dla ruchu kołowego...

Postprzez Don Corleone 20/06/09 8:34

Cześć Jurzil.

jak owe ogródki działkowe nie są dla Ciebie zaniedbane, to ja już naprawde nie wiem. To jest czyste wysypisko smieci. Poza tym psy błąkają się po ulicy. To wszystko wygląda katastroficznie.

Przedłużenie ulicy Nehru?? Chyba czytasz za dużo literatury Science Fiction. Tego się może nasze wnuki doczekają, ale nie my!

"A co do drogi czyli ulicy Bluszczańskiej jej stan zawdzięczamy budowom i ciężkiemu sprzętowi, który w związku z tym kursuje" - tutaj Cię zacytuje. Jaki ciężki sprzęt? Czyś Ty widział gdzieś na Zachodzie Europy, aby przez 8 lat ludziom z nowo wybudowanego osiadla udostępiono droge z płyt betonowych? Osiem lat!? Poza tym drogi asfaltowane buduje się aby wytrzymały wszelkiego rodzaju natęrzenie, a nie tylko przechodniów czy rowery.

Bluszczańska to jeden wielki obciach i jeszcze w dodatku nikt nic nie robi. A szkoda, bo samo położenie geograficzne jest naprawde niezłe.

Pozdrawiam

Postprzez jurzil 09/07/09 18:41

Ale właściwie w czym masz problem, bo z Twoich wypowiedzi nie wynika abyś tam mieszkał...?